T:+90 212 322 8100

Yılmaz Pekmezcan

Kocaeli Üniversitesi Hereke Ömer İsmet Uzunyol MYO İktisadi ve İdari Programlar Yönetim ve Organizasyon Bölümü Öğretim Görevlisi ve Müdür Yardımcısı.

Yılmaz Pekmezcan, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde: “Aile İşletmelerinde Kurumsallaşma Düzeyi İle İşletme Performansı Arasındaki İlişki ve Perakende Sektöründe Bir Araştırma” konulu tez konusu ile doktora programını tamamlama aşamasındadır.

Perakende sektörü ile çok yakından ilgilenen Pekmezcan, Üniversite Sanayi işbirliği kapsamında başarılı projelere imza atarak iş dünyası ve özellikle bu alandaki Sivil Toplum Kuruluşları ile güçlü bağlar kurmuştur.

Başta Genel İşletme, Yönetim ve Organizasyon, İnsan Kaynakları ve Pazarlama olmak üzere Perakendeciliğe Giriş, Mağaza Yönetimi, Perakende Satış Teknikleri, Mağazacılıkta Fiziki Planlama, Girişimcilik, TKY ve İSG konularında dersler vermektedir.

Kuruluş sürecinden itibaren fikren desteklediği ve her türlü etkinliğinde bulunan

İstanbul Perakendeciler Derneği (PERDER) onur üyesidir.

www.perakende.org internet portalı, Market Dergisi ve Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Dergisinde düzenli olarak makaleleri yayınlanmakta olan Yılmaz Pekmezcan, başta Türkiye Perakendeciler Federasyonu üyesi yaklaşık 400 firma ve 70.000 çalışanın gelişimi için ve tüm perakende sektörünün nitelikli çalışan ihtiyacına yönelik kurulan Perakende Akademisinin de Kurucu Liderliğini üstlenmektedir.

Aynı zamanda bu yıl altıncısı düzenlenecek olan, Gıda Perakendesinin en büyük ve uluslararası Fuar ve Kongre organizasyonu olan ve kısa adı ile YZB olarak bilinen Yerel Zincirler Buluşuyor organizasyonuna Komisyon Üyesi olarak katkı vermektedir.

Evli ve iki çocuk babasıdır.


Perakendenin Kılavuz Gemisi

Perakende Akademisi

17 NİSAN PERŞEMBE | 09:30 - 09:45 | HALİÇ SALONU | ORUTUM DİLİ: TÜRKÇE

Perakende Akademisi, başta Türkiye Perakendeciler Federasyonu üyeleri ve perakende sektöründe faaliyet gösteren tüm kurumların ve çalışanların gelişim süreçlerine ve nitelik artırımına katkıda bulunabilmek amacıyla kurulmuştur. Geçtiğimiz yıl YZB etkinliğinde en önemli kaynağını “İnsan” olarak tanımlayan TPF, İnsana verdiği önemin bir göstergesi olarak bu alanda da en prestijli projesini hayata geçirmek için ilk adımı attı. Kalıcı, sürdürülebilir gelişim programlarını hazırlayarak, başta sertifikalı programlar olmak üzere, alanında ülkemizin en iyisi olan çözüm ortakları ile Saha içi Eğitim Sistemi (SES), Danışmanlık, Koçluk, Mentorluk ve bölgesel seminerler gibi birçok faaliyette bulunacak olan akademi, bünyesinde aynı zamanda sektörel araştırma, yayın ve endekslerde oluşturulacak. Uzaktan eğitim desteği (LMS) ile de bilgiyi sürekli ve ihtiyaç duyulduğu her yerden ve her zaman ulaşılabilir hale getirerek adeta gelişimin sınırlarını zorlayacak.

YZB 2024 Hakkında Tüm Güncellemelerden Haberdar Olmak İçin Kaydolun